“El 2019 va ser el millor any de la història per a la fotovoltaica, amb un rècord de nova potència instal·lada, gràcies a les subhastes del 2017 i a una normativa més favorable”. Només en 2019 es van instal·lar a Espanya 4.752 megavats (MW) d’energia solar fotovoltaica, batent així un rècord històric. Unes xifres (Informe Anual de la Unió Espanyola Fotovoltaica (UNEF)) que sorprenen si la comparem en altres anys. En 2008 es van instal·lar menys de la meitat en comparació amb 2019. Aquest any es van registrar xifres històriques, però va ser l’any que va esclatar la crisi financera. Un mal moment econòmic, més normatives estatals desfavorables van provocar la paralització d’aquesta activitat. El que es tradueix en xifres mínimes d’instal·lacions fotovoltaiques: entre 2009 i 2018 solament es van instal·lar 1.852 megavats, és a dir, una mica més d’un terç dels MW del 2019.

energía solar fotovoltaica - energías renovables - estudio solar

Amb aquest nou rècord, Espanya se situa com a mercat líder a nivell d’Europa i el sisè a nivell mundial. Aquest augment es tradueix en un impacte positiu a nivell econòmic i social. Però, a què es deu aquest espectacular augment?

  • Subhastes d’energia realitzades pel Govern en 2017.

  • Gran competitivitat de l’energia solar.

  • Creixement de l’autoconsum, gràcies a un marc regulador més favorable.

A causa del confinament i a les restriccions imposades per la pandèmia de la Covid-19, s’espera que enguany Espanya no registre unes xifres tan altes. De fet s’espera una important caiguda. Malgrat tot, destaca Catalunya on el nombre d’instal·lacions fotovoltaiques s’ha incrementat. Entre abril i juny a Catalunya s’han registrat 1.457 instal·lacions d’autoconsum fotovoltaic, amb una potència total de 12,06 megavats.

energía solar fotovoltaica - energías renovables - estudio solar

Energia solar fotovoltaica – Estudio Solar

Per què no aprofitar l’energia solar i produir energia per a tota la llar? Una energia neta que cuida la teva salut, marca Espanya i garantia fins a 20 anys, amb un estalvi màxim garantit. 

Així funciona:

  • S’instal·len els mòduls fotovoltaics i es produeix electricitat

  • En l’inversor, aquest corrent es converteix en corrent altern convencional

  • L’energia produïda es pot aprofitar directament en tots els aparells de la seva casa.

  • L’electricitat excedent es guarda en la bateria per a un consum posterior. Es pren l’energia de la bateria en el cas que el consum sigui superior a l’energia produïda.

  • La instal·lació també es pot aprofitar per a generar aigua calenta totalment gratis amb un equip termosolar per a l’aigua calenta d’ús sanitari.

  • A més, en qualsevol moment es pot fer ús de la xarxa elèctrica pública.

Vols rebaixar la teva factura mensual de llum? Vols apostar per una energia renovable, neta i eficient?

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, aceptas el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver Política de cookies
Privacidad